Det där nya som skulle va så bra

2 Mar

För någon vecka sedan tog Josefin Crafoord på sig äran för att ha sett till att det här trendiga fenomenet “freganer” har hittat till Stockholm, när hon stolt proklamerade att hon hade haft det på sin topp 3-lista tidigare den veckan.

Nu har även åsiktsmogulen Mattias Svensson (redaktör på det liberala samhällsmagasinet Neo) rusat fram med kupade händer för att håva in royalties för att han var först i stan med att notera trenden. Redan 2007, alltså för hela 3 år sedan (!), så hörde han talas om “sopcontainerätare” när han var på besök i USofA och skrev då så här, påpekar han idag:

“Snart kan vi kanske hitta samma hoodförsedda medelklassstudenter i soptunnan vid ett ICA Maxi nära dig. Då lär det inte stå länge på förrän en reportagesugen journalist följer ungdomarnas kamp och ställer deras idealism mot de giriga företagens slösaktiga beteende.”

 

Som ni kanske märker är Mattias en äkta sköning med världsordningen på sin sida och jag förstår att ni är nyfikna på vad han mer tycker om saker och ting. Det får ni reda på här.

Leave a comment